woensdag 3 februari 2010

Dieren in tal van gedaanten, op diverse zenders

WDR/SWR: de bever
De reeks Planet Wissen is een programma dat op werkdagen 's middags tussen 15:00 uur en 16:00 uur via de Duitse regionale televisiezenders WDR (Westdeutscher Rundfunk) en de SWR (Südwest Rundfunk) tegelijkertijd wordt uitgezonden en de daarop volgende dag, 's ochtends in alle vroegte  — maar dan op verschillende tijdstippen — op diezelfde zenders wordt herhaald. Op woensdag 3 februari wordt de aflevering op over de bever uitgezonden: Die Biber kommen — Nager mit Biss und Köpfchen.
In het Noorden van Nederland duikt de bever plotseling weer op: in de provincies Friesland en in Drenthe. Zo meldt het Dagblad van het Noorden in de editie van heden, 3 februari, dat zich bij het Paterswoldsemeer, onder de rook van de stad Groningen, een jonge bever heeft gevestigd. In besloten kring was dat heugelijke feit al bekend, maar nu is het algemene informatie. Bij natuurliefhebbers leidt zoiets tot blijdschap, aangezien er in die omgeving de laatste 150 jaar geen bevers meer zouden zijn gesignaleerd. In een reactie op die mededeling in de krant wordt echter door een lezer, terecht, gemeld dat er tot in de jaren zestig van de vorige eeuw bevers in die contreien voorkwamen.

__________
Op Arte-tv vanavond, vanaf19:30 uur: het Paard.
In Abenteuer Forschung (ZDF) vanaf 22:15 uur over dieren die list en bedrog plegen, zich vermommen et cetera: Alles Lug und Trug — Täuschung als Erfolgsrezept.

Geen opmerkingen: